2007-09-01

Umeås gröna jävlar kränkta i Pakistan

Svensk (?) flagga bränns i Pakistan

Yttrandefrihet är ingenting som det duger att blott
försvara i Örebro, Stockholm eller Sverige - det är en universell rättighet som gäller åt alla håll och kanter, överallt och hela tiden. Dessutom är det faktiskt först när det bränner till (no pun intended) som yttrandefriheten verkligen behövs, ty det ofarliga och mindre kontroversiella kan yttras utan stöd i en oumkullrunkelig rätt att yttra sig om än ens yttring någon kränka.

Likväl frestar det på att i alla lägen försvara yttrandefriheten utan att någonsin själv känna sig kränkt, eller åtminstone att känna sig kränkt utan att för den sakens skull få för sig att inskränka den andres rätt att yttra fritt. Särdeles svårt är det just i dag, ty som livslång anhängare av Umeås iskrigare och stolt söderlövare i Green Devils Syd, är det svårt att inte ryggmärgsreagera som en primitiv grottmänniska när några
arga pakistanier bränner Björklövens grön-gula flagga.

Kom till Ståplats H så ska ni få!

Intressant?
Andra bloggar om:
, , , , ,

5 kommentarer:

Jonas sa...

Så går det!

Löven 4ever sa...

This means war..
http://www.norr.worldnet.se/~loven/index.php?cPath=36

em sa...

Beljavskij + Muhammed = sant

Dead as a Dodo sa...

Kör över dom jävlarna med permobilen!

malte sa...

Flaggan är väl ändå inte samma som Björklövens (som jag hittade kort på här. Igår gjorde jag en uppfräschad version av protesterarnas flagga. Den verkar vara en ljusare grön färg än Björklövens, och med ett avsevärt smalare kors.