2007-09-18

Den svenska stenkastarvänstern mår fortfarande bra. Hur mår du?

Natten till måndag gick vänsterextremisterna Kommando 365 till attack mot Svenskt näringsliv, folkpartiet och moderaterna. De bröt sig in, vandaliserade och stal. Allt i socialismens namn, för att de är "mer än trötta och förbannade på borgaralliansen", som för ett år sedan fick det svenska folkets förtroende att leda landet.

När människor inte drar sig för att ta till hot om våld, våld och ren och skär vandalism för att protestera mot det demokratiska systemet, förtjänar det blott fördömande, förakt och ett lika furiöst som fredligt motstånd. Och det, som vanligt, oavsett om extremisterna kommer från vänster eller höger; de är samma skrot och korn.

I dag demonstrerar Septemberalliansen i samma syfte. Regeringen har regerat i ett år, genomfört många av sina vallöften och för detta ska de stenas, eller i alla fall skällas ut. SSU och flera fackförbund
går hand i hand med Arbetarmakt, Kommunistiska partiet, Revolutionär kommunistisk ungdom, Socialistiska partiet, Svensk-Kubanska föreningen och Vår makt.

Den svenska stenkastarvänstern mår fortfarande bra. Hur mår du?

(Å andra sidan verkar de ha ont om pengar. Den
insamling som har 30.000 kronor som mål har hittills bara dragit in 1.405 kronor, vilket motsvarar cirka en timmes debitering för en schyst IT-konsult. Tihi.)

Intressant?
Andra bloggar om:
, , , , ,

19 kommentarer:

Per sa...

Jaha, här var det lika nyanserat som vanligt. Vilka, mer specifikt, av de uppräknade organisationerna menar du representerar "stenkastarvänstern" och varför?

Freddi W sa...

Framför allt Kommando 365, eftersom de kastar sten, men det är väl ingen hemlighet att det finns en del stenkastare inom såväl RKU som de andra uppräknade organisationerna?

Örjan sa...

Om Septemberalliansen i första hand hade representerat företagsintressen och folk som tjänar konsultlöner så hade de nog haft mer pengar. Ditt "tihi" känns sådär.

David sa...

Hah! Det är kul när Rättvisepartiet Socialisterna får representera oppositionen och de tror att det på något sätt kommer att vara dåligt för alliansen.

Btw, det var några år sen jag hade koll på vänsterkretsarna, men runt 2001 var RKU och KPML(r) rätt så anti när det kom till att kasta sten och sånt. Tror att det i allmänhet är frihetliga (lol) socialister och syndikalister som står för sånt.

Freddi W sa...

örjan: Det var inte tänkt som en smekning.

Anders_S sa...

Väsntern som helhet är mot sabotage och attentat. Väsntern som helhet tar avstånd från den typen av agerande som förstörelsen av partilokalerna i Göteborgsområdet.

Vänstern begår så få brott att de inte redovisas av BRÅ. Högerns brott som är över 300 per år redovisas av BRÅ.

För ett par veckor sen försökte högerextremister mörda tre människor. Jag såg inte en enda protest från liberala bloggare då.

Och vilka är det som brukar mörda HBT-människor? Varje år mördas någon.

Jonas sa...

..men vilket kollektiv representerar en klassförrädare, som jag, som har en socialdemokratiskt bakgrund och ändå är it-konsult?

Padraig sa...

Om denna septemberallians nu kommer att kasta sten får jag väl ge dig rätt, men då jag tvivlar på att detta är deras syfte undrar jag varför du klumpar ihop dem med det uppenbart militanta Kommando 365 (som jag aldrig hört talas om förut trots att jag föreställer mig stå rätt långt ut på vänsterkanten) under öknamnet stenkastarvänstern. Sedan när är det fel att (fredligt) demonstrera mot sin regering här i landet?

örjan r. sa...

Problemet var inte att det gjorde ont (det gjorde det inte - deras mål om 30 000 insamlade var rätt orealistiskt från början), utan mer att tihi:ets konsultavlönade överlägsenhet luktade rätt illa.

Det kommer nog gå en del med rejäla löner i tåget nu strax också, kanske till och med en och annan IT-konsult, men faktum kvarstår att ordnar man saker som propagerar för mer pengar åt de rika så är det lättare att få kampanjbidrag... Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre. Mot Plattan! Jag lovar hålla utkik efter dina stenkastare.. *Smek, smek*

Freddi W sa...

Att demonstrera mot sin regering är naturligtvis både sunt och riktigt. Jag skulle också gärna göra det, men inte i vilket sällskap som helst.

nicklas eriksson sa...

Vilka uppgifter har du på att SSU går hand i hand med de organisationerna?

RKU skulle hellre skära av sig handlederna offentligt än att visa sig med SSU och motsatt. SSU visar sig knappt med Ung Vänster.

Erik Svansbo sa...

Måste bara nämna att de nyrevolutionära medelklassbratsen etiketteras som "aktivister" i SvD. Jag blir mycket arg.

http://blogg.svansbo.se/2007/09/18/kriminella-socialister-ar-ej-aktivister/

David sa...

"SSU-facken Stockholm" står med som arrangörer på sidan, antar att de har någon koppling till SSU? :)

Anonym sa...

SSU-facken?

Har för mig att SSU fortfarande är LOs ungdomsförbund sist jag tittade.

Tittar man på listan ser man snabbt diverse alias för offensiv, en lika hatad som bespottad organisation av enteristiska trotskister. <--stenkastarvänstern?

nuff said.

.pox

PH sa...

Fan vad trött jag blir på alla liberaler som avvisar vänstern utan att ha koll. Jag är inget stort fan av stalinistiska RKU, men de är fan inte stenkastare -- de var den grupp som efter Göteborg (och Salem) gick allra hårdast åt svarta blockets stenkastning och försvar av demonstrationen mot polisangreppet. Har du någon som helst källa på att det "finns en del stenkastare inom RKU"? Eller är det bara de vanliga liberala lögnerna och halvsanningarna?

Wöööh dummiz vänstern, ni kastar sten, det är FEL -- nu ska vi gå och mörda några tusen irakier. Det är liberalers inställning till våld i ett nötskal. Jag delar till viss del din kritik av stenkastning på demonstrationer, men enbart för att jag anser att vi behöver ett bättre beväpnat, koordinerat och organiserat försvar av våra, arbetarklassens, demonstrationer, som på allvar kan slå tillbaka och krossa alla polisprovokationer.

Freddi W sa...

Ja, RKU som organisation tar avstånd från stenkastare och det kunde jag varit mer rättvis och tydlig kring. Att det ändå finns en och annan stenkastare i/kring RKU är uppgifter jag fått av vänner på den kanten (ja, jag har sådana).

Wahoonie sa...

Oväntat. Varje gång man tar upp att vänsterungdomar verkar vara mer benägna att omfamna (poänglös) våldsverkan i politikens namn så görs halvlama försök att likställa brunskjortorna med allt till vänster om (s). Apples and oranges.

Irakkriget är en annan favorit. Tror inte att någon tycker att läget därnere är lämpligt, men vad som slår mig är att väldigt få brydde sig ett skit om irakier innan jänkarna gick in. Slutsatsen man drar är att mänskligt lidande är helt ok, så länge Usa inte har med saken att göra.

Björn Fridén sa...

http://www.dalarnastidningar.se/nyheter/borlange/article243047.ece

och nu då?

Freddi W sa...

Och nu då vad då?

Om du läst vad jag skrivit, vet du redan vad jag tycker:

"När människor inte drar sig för att ta till hot om våld, våld och ren och skär vandalism för att protestera mot det demokratiska systemet, förtjänar det blott fördömande, förakt och ett lika furiöst som fredligt motstånd. Och det, som vanligt, oavsett om extremisterna kommer från vänster eller höger; de är samma skrot och korn."