2007-01-11

Det gjorde vi visst det!

När Annika Billström (s) gick till val och vann 2002, gjorde hon det med 99 löften om vad hon skulle åstadkomma under sin tid i Stadshuset. Ett av de mest omtalade av dessa punkter var att påbörja byggandet av 20.000 bostäder - ett mål Billström stolt rapporterat som uppnått per den 29 december 2006.

Stockholms stads Utrednings- och statistikkontor (USK) är dock av en annan uppfattning. Även om de räknar in de vindar och kontor som byggts om till bostäder kommer de inte upp i mer än 16.212 påbörjade bostadsbyggen. Målet har alltså inte uppnåtts, eller? Billström kommenterar:

Det gjorde vi visst det, vi gick i mål den 29 december.
Vi räknar på ett annat sätt.


Det måste vara världens mest användbara vetenskap, den där socialdemokratiska statistiken. Är arbetslösheten pinsamt hög i förhållande till jämförbara länder? Vi räknar på ett annat sätt! Är bostadsbyggandet lägre än utlovat? Vi räknar på ett annat sätt!

"Det gjorde vi visst det"-retoriken är skön den med, men statistiken är ändå strået vassare. För att komma upp i 20.000 bostäder adderar Billström nämligen USK:s siffror med allt som beviljats bidrag för hyresrätter. Det inkluderar bland annat projekt som friggebodar, bottenplattor till sophus, uppriven asfalt, kapade träd och schaktgropar.

Att Billström kallar allting för bostäder är ett i en lång rad av tecken på den totala frånvaro av verklighetskontakt som gjort att knappast ens den mest helgjutna betongsosse önskar henne tillbaka.

DN:
Oklart om Billström nådde bostadsmål

Andra bloggar om:
, , , , , ,

2 kommentarer:

Josh sa...

Tja, i Gävle bor man ju i jordkällare, så då kan man väl bo en schaktgrop också. ;)

victor sa...

hahaha! näe henne saknar en inte. (inte för att jag betongsosse, men iaf.) måste dock flika in att hon förlorar tävlingen "mest världsfrånvända finansborgarråd" mot axén-olin. som är skvatt galen.