2006-10-17

Veckans citat (v 41, 2006)

Ulf Nilsson skriver krönika i Expressen. Håll i er:

Reinfeldt stirrade sig blind på att han ville ha balans i regeringen. Alltså: tillräckligt många tjejer, oavsett kompetens. Därför utsåg han två politiska nollor, Stegö och Borelius. Plus en öppet homosexuell, Andreas Carlgren.
Om det var någon som fortfarande trodde att kompetens och politisk intelligens är utmärkande egenskaper för äldre, heterosexuella män, torde Nilsson just ha befriat dessa reliker från den vanföreställningen. Det blir inte bättre när han försöker vara rolig:
Kan en licensskolkerska styra tv och radio? Är Borelius ett exempel på yuppie-kultur, snobbig överklass och snabba klipp? Är påven katolik?
Okej, Ulf "Gröt i huvudet" Nilsson, så här fungerar skämtet: Påven är katolik, det vet alla, och det är därför en lägger till det på slutet, för att klargöra att svaret på frågan om påven är katolik ("ja") gäller som svar för på de andra frågorna också.

Du har alltså just påstått att Borelius är ett exempel på yuppie-kultur, snobbig överklass och snabba klipp, vilket säkert också var din åsikt, men du har också sagt att en licensskolkerska kan styra tv och radio - vilket inte verkar vara det du vill uttrycka.

Ett förtydligande exempel: Är Ulf Nilsson en kvinnofientlig homofob vars krönikor jag vill kräkas på? Är påven katolik?
Den nya budgeten, presenterad av den ende finansminister i världen som har hästsvans och ring i örat, innehåller mycket vettigt.
Den nya krönikan, skriven av den ende journalist i världen som ser något slags budgetrelevans i en finansministers frisyr och smycken, innehåller dock så mycket ovett att det dränker alla korn till tänkvärt innehåll.

Andra bloggar om:
, ,

3 kommentarer:

Shan - som inte orkar logga in till beta för det är HASSLE sa...

Word to the baby bird!

Josh sa...

Uffe Nilson är helt bränd i pallet. Och påven är katolik. Dessutom skiter björnen i skogen.

Anonym sa...

Är jag katolik?