2006-10-18

Finansministern är ekonom!

Nu har jag hört såväl Göran Persson som andra gamla rörelserävar till socialdemokrater invända mot att Fredrik Reinfeldt valt en finansminister som är ekonom. Det blir problematiskt, tycker Persson, ty han menar att finansministern ska sakna intresse av teori och siffror.

Jag förstår kritiken. Vem är
Anders Borg att ansvara för statens finanser? Han är ju för bövelen nationalekonom! Inte nog med det - han har läst statskunskap och ekonomisk historia, varit rådgivare till riksbanken och ansvarat för analys av finans- och penningpolitik.

Att låta sådan kompetens stå för statsbudgeten är naturligtvis vansinne. Det är som att låta en hjärnkirurg operera insidan av ens huvud, som att låta en frisör klippa ens hår eller som att överlåta korrigeringen av ett synfel till en optiker. Vem låter en mekaniker titta under huven på ens bil och en gynekolog mellan ens ben? Ve den stackare som tror att en kock kan laga mat, en revisior kontrollera bokföring och en pilot landa ett flygplan. Dumt, dumt, dumt.

Jag kände mig tryggare på Bosse Ringholms tid. Högstadiet r00lz!

Andra bloggar om:
, , , , ,

7 kommentarer:

Leo sa...

Det är inte i första hand gynekologer som jag låter titta mellan mina ben.

Anonym sa...

Mitt synfel kan lika lite korrigeras av en optiker som av Bosse Ringholm. Skillnaden är väl att Bosse Ringholm får mig att inte vilja se överhuvud taget.

PS. Ingen gynekolog har tittat mellan mina ben. Däremot har en geolog gjort det - men det är en annan historia. DS

/Övertrött Jonas

Freddi Westerlund sa...

leo: Jag misstänkte det redan när du köpte ett munskydd till Helena.

jonas: Geolog? Många har tittat mellan mina ben (länge och väl innan de hittat något, synfel eller ej), men ingen geolog. Den där andra historian ser jag fram emot att höra.

victor sa...

jag har inget problem med att han tekniskt sett är ekonom. mitt problem är att han har lagt en helt idiotisk budget. grundad på en till synes helt idiotisk världsbild. ekonom är, tyvärr, inte lika med smart. yrkestitel är, tyvärr, ingen garanti för att man är bra på det man gör. (jfr. bosse ringholm, m.fl.)

Freddi Westerlund sa...

victor: Jag håller med om att examen och yrkestitel inte är en garanti för att en är bra på det en gör, men det är ju heller inte nödvändigtvis ett problem.

Carl Hellberg sa...

Hahaha... Bästa inlägget jag läst på länge, roligt och välskrivet! Bra där!

http://carlhellberg.blogg.se

Freddi Westerlund sa...

Tack tack!