2006-10-30

O'Reilly vs Letterman

Culture Warrior av Bill O'ReillyDe finns få som kan gå in en debatt med Bill O'Reilly och komma ur den som segrare, något som främst beror på att O'Reilly är en skicklig retoriker som appellerar till patriotism och andra svårangripliga amerikanska värden. Likväl händer det att det dyker upp någon som O'Reilly inte kan sabla ner i någon gammal grav från inbördeskriget.

Marilyn Manson använde lugn och eftertanke för att sätta O'Reilly ur spel och det fungerade förvånansvärt väl. En annan metod är att göra sig själv dummare än vad en egentligen är, vara än mer aggressiv än O'Reilly och använda humor för att slå hål på, eller åtminstone flytta uppmärksamheten från, O'Reillys argumentation.

Det är så David Letterman tar sig an O'Reilly och det är egentligen bara då som Letterman blir riktigt sevärd (i alla andra fall föredrar jag både O'Brien och Leno).

O'Reilly och Letterman är gamla (o)vänner som möts titt som tätt och alltid på Lettermans hemmaplan. Deras
senaste duell är en av deras bättre och den innehåller många godbitar, bland annat när Letterman säger att han aldrig sett O'Reillys show eftersom det alltid är Simpsons när han försöker titta på Fox. Och vidare, om Irak:

O'Reilly: It's an easy question!
Letterman: It's not easy for me, because I'm thoughtful.
Om O'Reillys sätt att debattera:
Letterman: You're putting words in my mouth just the way you put artificial facts in your head.
Om O'Reillys nya bok (bilden):
O'Reilly: Did you enjoy Culture Warrior?
Letterman: I haven't read the book.
O'Reilly: You really haven't read it?
Letterman: I looked at it and thought, is it a book about sailing?

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Henrik A sa...

Kunde inte låta bli att skratta hjärtligt åt det hela - också då intervjun med Manson som jag hittade länk till.

Det intressanta är inte att Letterman för engångs skull är riktigt rolig, utan att en kille som O'Reilly fri som en gam kan sitta och ha såpass kul som han har i teve så där, kanske borde sända bloggen över YouTube och ta in slumpiga folk som man kan förnedra verbalt... fast då gör man sig fiende med alla Internets.

A sa...

Ah, tack för länken. Det räcker med att jag hör O’Reilly säga att saker är noble för att jag ska skratta riktigt surt. Den mannen är galen. Nej; han är galnast.