2006-10-25

Lika som Liza

Den 16 oktober skriver jag det här:

Om vi vill att våra ministrar ska hålla protokollet prickfritt från födseln och framåt, att de ska vara politiska gödkycklingar hela tiden från barnsben, om de ska skyddas från smuts i flera decennier innan de ens vet om att de ska komma att arbeta politiskt, vem är det då vi vill se i regeringen? Jag har med detta som bakgrund sammanställt en ny regering att leda landet - härifrån till evigheten [med Pär Nuder på alla poster].
Den 22 oktober skriver Liza Marklund det här:
Om det blir ett journalistiskt självändamål att rota och anklaga så kanske de bästa politikerna inte orkar. Kvar blir de hårda och tråkiga, och konsekvensen blir att medierna inte längre befrämjar demokratin, utan tvärtom motarbetar den. Föreställ er en riksdag som enbart består av blåkopior av Pär Nuder.
(Via Andwal, Kamfer.)

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Annika sa...

Originalet var bättre.

Anders Wallner sa...

Jag säger det igen - stäm henne! :) Det vore så hysteriskt ironiskt roligt om du kunde avsätta Liza Marklund som kolumnist på grund av fusk.

Freddi Westerlund sa...

Det vore nåt, va? Jag misstänker med att hon kan komma undan med att hävda att det är en tillfällighet. Jag misstänker till och med att det faktiskt är en tillfällighet, men det kan ju vara värt att göra en stor grej av.

charlotte sa...

Bra att du lagt märke till detta.
Instämmer med Annika - originalet är bättre!