2006-10-20

Jag är mot Bono

Den politiske popstjärnan Bono är provocerande präktig.

Bono hyser många åsikter och bland dem finner vi ett ståndaktigt ställningstagande mot fattigdom, att han inte tycker om krig samt att han säger nej till aids. Vidare kan en tänka sig att Bono dessutom bär ett rosa band för att visa sin aversion mot bröstcancer och genomrättvis som han är torde det innebära att han dessutom är en motståndare till prostatacancer. Bono är mot dåliga saker.

Jag tror att Bono skickade sms-rosor till Bobbys begravning.

Därför känns det nästan befriande att Bono, som ständigt ställer krav på hur den irländska och andra regeringar ska spendera skattepengar, nu flyttar sitt musikbolag från Irland till Holland i en manöver för att fly den högre skatten i hemlandet.

Pengar är lättare att spendera när de inte är ens egna, inte sant, Bono? Det är lättare att ställa krav när en själv inte behöver bidra, eller hur, Bono? Lite då och då gör du någonting som är direkt berömvärt, Bono, men vet du vad?

Jag är mot dig.

(The Edge och speciellt hans mössa står mig däremot nära - i mössans fall till och med mycket nära - men det är en helt annan historia.)

Källa:
DN.

Andra bloggar om:
, , , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

Faaaast, battiboy, det är en jävla skillnad mellan att betala en tjuga för ett rosa band och att faktiskt göra nåt för att stoppa fattigdom, krig och AIDS (de tre senare är samma sak). Som till exempel att upplysa alla som lyssnar på honom att det är samma sak. Eh?

Du blev just nyliberal i mina ögon. Men props för att du fick in mössan!

Puss!

Anonym sa...

"Jag tror att Bono skickade sms-rosor till Bobbys begravning"

Så fruktansvärt kul. så härligt icke PK.
Jag gapskrattar!

helena bergman sa...

"Jag tror att Bono skickade sms-rosor till Bobbys begravning"

Jag älskar dig.

Zibbo sa...

Shan said: "Du blev just nyliberal i mina ögon."

Upptäckte du det först nu?

Hursomhelst, Bono är rätt jobbig på alla sätt.

Freddi Westerlund sa...

zibbo: Jag är inte nyliberal egentligen, men stora delar av mitt umgäng består av kulturvänster som ständigt driver mig mot avgrundens Rand.

Anonym sa...

Zibbo: Eh, vaddå? Det här är en mycket ovanlig attack av nyliberalism hos min syster. Egentligen har hen en fin människosyn (något som är ovanligt hos nyliberaler) och är mycket trevlig (ännu ovanligare). Kom inte hit och härskarteknika. Varken mig eller min syster.

Sen förstår jag ju varför Bono framkallar äckelkänslor, på samma sätt som jag förstår varför punchpraliner framkallar äckelkänslor - det blir lätt för mycket.

Däremot tycker jag att hans grej är en bra grej och jag tror inte att han skickade sms-rosor till Bobbys begravning, åtminstone valde han det alternativet där man gav pengar till BRIS och inte bara betalade blomjäveln.

Douglas Martinsson sa...

Äsch, klart som tusan att Bono skickade SMS-rosor. Det var tillräckligt enkelt för hans white trash-hjärna att göra det; att lösa problemen konkret är inte hans melodi. Även om han försöker ge sken av det i sina human aid-konserter.
Seriöst, det är hans fans som glor på honom och när han säger "thank u for helping the world" blir de bara ännu mer kära i honom. De bryr sig inte om att rädda världen, och uppenbarligen gör han själv inte heller det.

Anonym sa...

Om han hade varit svart då, Douglas, vad hade du tagit till för tillmäle då? Jag förutsätter att alla som använder "white trash" som skällsord inte skulle dra sig för att säga samma sak om mig, fast tvärtom.

(jag vet att jag gnäller och tar upp onödigheter, men det gör faktiskt ovanstående också)

malte sa...

En annan favorit är Coldplays Chris Martin, om du ursäktar länken.

Freddi Westerlund sa...

malte: Underbart! Det här går inte heller av för hackor - Ricky Gervais framställer Chris Martin som mindre godhjärtad.

ONE sa...

Hur kommer det sig att det fortfarande finns människor som är emot. Ja, tom emot andra människor som vill och gör något för att vi skall ha en bättre värld. Jag vore tacksam om du Freddi kunde var FÖR något.
Jag är för de fyra killarna från Dublin och deras magiska musik.

Freddi W sa...

one: Jag kan lugna dig med att jag är FÖR väldigt mycket, till exempel platt skatt, yttrandefrihet och en sexualitetsneutral äktenskapslagstiftning. Plus, naturligtvis, din rätt att tycka att de fyra killarna från Dublin gör musik som är magisk.

Den amerikanska komikern Jimmy Kimmel tycker att Jesus är magisk och även om jag inte håller med honom, är jag för hans rätt att tycka det.

Anonym sa...

Bono råkar vara bäst och så är det, och jag håller inte med om ett skit du säger, förutom att han skickade sms-rosor till Bobbys begravning, för det gjorde han säkert.

Freddi W sa...

Ah, kul att det här gamla inlägget fortfarande provocerar! Som du säkert sett i kommentarerna ovan, har jag inga problem med att du och andra älskar Bono. Bara jag slipper göra det.