2006-09-12

Sossesverige presenterar: Socialismen

Johan Norberg har skrivit både en och två poster om det. Många andra bloggare också. Men ännu är det tyst i media, trots att Utbildningradion har gått ut med ett pressmeddelande. Detta har hänt:

Sveriges elevråd genomför i samarbete med Ungdomsstyrelsen, Myndigheten för Skolutveckling, Valmyndigheten och regeringen något som kallas
Skolval2006. Myndigheten för Skolutveckling har i samband med detta skickat ut material till skolorna och i det materialet ingår två filmer. Den ena är en film om hur det går till att rösta.

Den andra filmen är ett avsnitt av Utbildningradions Drömsamhället, en serie om ideologier, men bara ett enda avsnitt - det om socialismen.

Alltså: Regeringen och några myndigheter använder just innan valet skattepengar för att till skolorna skicka ut ett av statstelevisionen producerat program om socialismen. Fortfarande någon som tycker att det är en bra idé att låta socialdemokraterna missbruka makt i fyra år till? Ja, tillräckligt många för att hålla mardrömmen vid liv.

Sammanblandningen av socialdemokraterna, statsförvaltningen och statstelevisionen är nu total.

Andra bloggar om:
, , , ,

2 kommentarer:

em sa...

Det var det j-ligaste, tänk att alla partier har skandaler gömde:-)

victor sa...

argh vad psyko. men vad väntade vi oss egentligen av utbildningsradion..

åh jag är i denna stund, och aldrig annars, glad över att public service finansieras genom licens. jag har ingen mottagare och betalar inte. jag är oskyldig.