2006-09-17

Reinfeldt vinner, Persson förlorar

När det nu står klart att alliansen vinner valet, är det Fredrik Reinfeldts framgång som är det mest slående. Aldrig, inte i något val, har något parti gått så mycket framåt som de nya moderaterna 2006. Det är mycket imponerande även för oss som inte röstar moderat och det är bara att gratulera Reinfeldt till framgången.

Göran Persson är också historisk. Han är den enda socialdemokratiske partiledaren som aldrig nått upp till 40 % och när hans parti nu gör ett rekorddåligt val gör han det enda rätta när han omgående avgår som både statsminister och partiledare.

Hur känns det då att vara folkpartist idag? Valet 2002 var ju en stor framgång, men då blev det ändå röd-grön majoritet i riksdagen. Valet 2006 är ett misslyckande, men majoriteten och regeringen är vår. Jag vet vad jag väljer.

Andra bloggar om: , , , , , ,

10 kommentarer:

Mikusagi sa...

Äntligen avgår Persson. Kanske kan jag rösta på sossarna nästa gång.

henry sa...

Hoppas folkpartiet tittar på sin "nya" retorik och inte blott skyller förlusten på "amatörer med datorer" som del i utvärderingen av förlusten. Tycker den har blivit direkt olämplig och opportunistisk.

Freddi Westerlund sa...

henry: Har du sympatiserat med folkpartiet tidigare?

karoliina sa...

jag gillar dig

Wille Raab sa...

L. Leijonborg tyckte att det här var ett bättre alternativ i alla fall, eftersom "det förra inte spelade någon roll, politiskt". :-D

Freddi Westerlund sa...

karoliina: Nawe! Tack!

Shan sa...

Mm, med tanke på all antiliberal retorik om vård av frisk man och gasning av muslimer så gör du säkert ett bra val, syster.

Sofia B. sa...

Vad väljer du, då?

Själv är jag inte alltid överraskad över valresultatet, men grymt besviken. Många verkar vilja ha en Förändring så mycket, att de inte inser att en Förändring inte alltid behöver vara till det bättre. Svenska folket kommer få en kalldusch.

Freddi Westerlund sa...

Jag väljer att ha folkpartiet i regeringen framför att inte ha folkpartiet i regeringen.

Generellt tycker jag att åsikter som "folket kommer att få en kalldusch" eller "väljarna är lurade" är lite obehagliga. Det är som att den som säger det skulle veta bättre än alla andra, som att det vore bättre att du, än folket, valde styret. Jag tycker att det är att underskatta väljarna och hellre då än att ifrågasätta folkets val, bör en i så fall ifrågasätta demokratin som styrelseform.

Freddi Westerlund sa...

Ett ännu längre svar får du här.