2006-07-06

Semester, tillfällig bloggdöd

Det sista jag gjorde innan semestern var att närvara vid en till en båt, Café Opera och Golden Hits förlagd fest, från vilken jag kom hem med en tårtspade i väskan. Det första jag gjorde på semestern var att gå på Slick, klubben som fungerar som återträff för klass 9 Queer.

Hen som varit i Sydamerika var där, hen som bott i Tyskland likaså. Hen som flyttade till Malmö var tillbaka, hen jag inte sett på år och dar kom dit. Alla var där, utom de som inte var där - de som när det är dags för återträff antingen är för lyckade för att beblanda sig med pöbeln, eller för misslyckade för att orka med frågorna. Hen som är i Berlin är i Berlin och hen som jobbar Grönt i södern är alltjämt i södern. (Ni väljer själva hur lyckade ni är och vilken grupp ni vill räkna er till.)

Det var så där hedonistiskt, dekadent och svettigt som bara Slick kan vara, och jag hade nog en av mina bästa klubbkvällar någonsin.

Idag ska jag besöka Felicia, Anders och Mister Pussy i deras nya hem. Sedan går semestern in i nästa fas, den nomadiska. Det innebär att jag först tar mig utomlands, sedan inomlands igen, sedan upp till Norrland, sedan ner igen. Logistiken är i vissa fall enkel att ordna, i vissa fall betydligt mer krävande. Hur tar en sig från Jörn till Myrheden?

Connex, som kör tåget, säger att det inte går. Länstrafiken, som kör bussar, säger att det finns en länstaxilinje, som kanske är en ringbil? De som kör ringbilarna säger att det inte är en ringbil, men att jag kan få numret till Stavaträsk Taxi, som kör länstaxilinjen. Jag ringer, en kvinna svarar och jag säger att jag har en fråga angående länstaxilinje 235.

- Nä, han ä int inn, ja vet int vors han kan ha förri. Vänt, nu se ja han, men han jer ner i sjön å bada. Ja be han ring opp de.

När han har badat ringer han upp.

- Men du, hä va bra att du ringd så i vet om att he kom nån som ska vä från Jörn. Jag spara numre ditt så kan vi höras när tåge ditt ä oppa station. He jer int så noga vä tidern å i kan hämt dä oppa station så schlipp du gå della busshållplatsn.

Det ordnar sig.

Den nomadiska fasen, åtminstone de norrländska delarna av den, innebär dessutom mygg och 56.6-modem. Räkna därför med ytterst sporadiska uppdateringar som sannolikt inte behandlar något som människor i städer bryr sig om.

Avslutningsvis, som en sommarhälsning, tre tänkvärda citat om det Sverige som jag nu önskar ta semester från.

Victor om demokrati

Jag hatar nämligen demokrati. Eller snarare, den diskurs om demokratin som är helt dominerande i västlig politisk kultur. Den grundar sig på liberalism, representation, individualism. Eller klarare beskrivet på heterosexism, patriarkat, etnocentrism, kapitalism, köttkonsumtion och rasism.
Enpartistaten om arbetarrörelsen
Det är i och för sig naturligt att ett parti som vinner val efter val också sitter vid makten. Men långa maktinnehav får konsekvenser, inte minst när det parti som innehar makten är starkt beroende av en intresseorganisation - en privat förening - och det offentliga tenderar att växa ihop med både parti och intresseorganisation. Till slut har partiet (s), den privata föreningen (LO) och den offentliga makten (staten) vuxit ihop. Folket vänjer sig vid dessa förhållanden och reagerar inte längre över missförhållanden och övergrepp. Demokratiska problem och tendenser till korruption ses som naturliga företeelser.
Svante Weyler om konsensus
Konsensus kan vara namnet på den modersmjölk som många av oss, kanske fortfarande de flesta, är uppfödda på och som vi omdevetet hoppas ska smaka alla. Konsensus är, inom journalistiken men inte bara där, syster och bror till den oskärpta blicken som jämnar ut kontrasterna. Konsensus är också en drog.
Trevlig sommar! (Jag älskar rekordvärme. En gång firade jag julafton i +44 grader Celsius i skuggan. Det var underbart.)

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anders Wallner sa...

Jag vill också på Slick!!