2006-06-18

En solig söndag

Var kan en bättre tillbringa en solig söndag än i riksdagens dåligt ventilerade ledamotshus?

Klara tjatade med mig på HBT-utbildning med HBT-liberalerna och det var trevligt, inte minst för att HBT är ett område på vilket folkpartiet kan ståta med både stolt historia och radikal framtid. Bäst var dock att jag lärde känna Klara, Philip och några andra som jag länge velat ligga med samarbeta med i partipolitiska sammanhang.

Egentligen skulle jag skriva en jättelång text om HBT-politik, men jag är varm och trött och vill mycket hellre röka på balkongen (ja, jag vet att rökning bara är ett långsamt sätt att ta livet av sig, men det är i alla fall ett sätt att ta livet av sig).

Istället nöjer jag mig med en länk till underbar läsning i form av
Motion 2005/06:L291 Sexuellt likaberättigande av Lars Leijonborg (fp), Bo Könberg (fp), Anna Grönlund Krantz (fp), Marita Aronson (fp), Martin Andreasson (fp), Liselott Hagberg (fp), Tobias Krantz (fp), Ulf Nilsson (fp), Karin Pilsäter (fp), Erik Ullenhag (fp), Yvonne Ångström (fp), Jan Ertsborn (fp), Ana Maria Narti (fp), Lars Tysklind (fp) och Birgitta Ohlsson (fp). Jag har redan läst den tre gånger.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Cicci sa...

jag vill också ligga med klara och philip. har du något stalltips?

Freddi Westerlund sa...

De är båda på Patricia just nu, så bege dig dit. Jag var medbjuden, men vek ner mig.

Anders Wallner sa...

Annan skön läsning (trots det banala namnet), av en enig grön riksdagsgrupp: HBT-frågor m.m., med stycken som "Det bör bli möjligt för ett barn att ha flera vårdnadshavare.", "behovet av en queer lagöversyn", "Att t. ex. utgå från tvåsamhet är också ett förtryck.", "bryta ner den heteronormativitet som idag råder och "Att införa lagar mot diskriminering pga sexuell läggning eller könsidentitet är bara meningsfullt till en viss gräns om man samtidigt har kvar system som är institutionellt och strukturellt diskriminerande" (äktenskapet, min anm)... I feel at home.

Freddi Westerlund sa...

Jag hjärtar mp:s HBT-politik vilken dag som helst, det vet du, men jag skäms inte heller för fp:s.