2006-06-19

"De kom, de såg, de sög"

Allt är bättre än Kent"De kom, de såg, de sög" skriver Aftonbladet om Kents spelning på Hultsfred, deras enda spelning i Sverige i sommar. Själv hoppas jag naturligtvis att det ger ytterligare kraft till min kampanj för att få kungen att byta valspråk.

Det går utför för Kent, som bara blivit sämre sedan släppet av När det blåser på månen i februari 1995. En gång samlade de sina fans i en färg under en flagga och ådrog sig öknamnet Ku Klux Kent. Jocke Bergs texter tar nu emo-pretentiösa krumsprång som "Tänd eld på dina tankar / Med dina svarta tysta tårar".

I slutet av Dom som försvann, två av tre extranummer på Hultsfred, visas den text som barnkören (!) annars sjunger för att publiken ska kunna hänge sig åt karaoke. Ett olyckligt grepp, eftersom det genast uppstår förvirring kring huruvida de närvarande sjunger med eller åt Jocke Berg när de klämmer i med ett repetetivt "Man blir trött på ditt jävla gnäll".

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

victor sa...

det är därför man ska se lordi istället.

Freddi Westerlund sa...

Aha. Jag har alltid undrat.

Cicci sa...

jag tycker det var imponerande att de kunde genomföra en hel spelning med bara dåliga låtar. det var fanimej det sämsta jag har sett. och jag är (var) ändå knut-fan.