2006-06-14

Der Fuehrer's Face

Det sägs att ordet Fuck uttalas över 400 gånger i filmen Casino, som därmed skulle vara den mest fuck-stinna film som någonsin gjorts (möjligen med undantag för Nil by Mouth och, just det, Fuck).

Motsvarande lista över ymning användning av Heil och då gärna med tillägget Hitler skulle en kunna tänka sig toppas av någon amatörvideo från nazionaldemokraternas nazionaldagsfirande, men icke! I ett av Disney's gamla Kalle Anka-avsnitt,
Der Fuehrer's Face, bjuds en på inte mindre än 88 (!) Heil på 8 minuter, alltså 11 Heils Per Minute (HPM).

Jag väljer
Studio Ghibli framför Disney vilken dag som helst, men just Der Fuehrer's Face är parodisk propaganda när den är som allra bäst och jag kan varmt rekommendera en titt. Filmen finns här och den som inte vill titta på försnacket kan hoppa till 1:20 in i klippet.

(Viss varning utfärdas! Titelspåret är svårt att sluta sjunga på och det är inte alltid lämpligt att gå omkring och nynna "When Der Fuehrer says, "We ist der master race" / We HEIL! HEIL! Right in Der Fuehrer's face / Not to love Der Fuehrer is a great disgrace / So we HEIL! HEIL! Right in Der Fuehrer's face".)

Andra bloggar om:
, , , ,

5 kommentarer:

rissen sa...

Haha!
Jag kan inte vänta tills jag kommer till en dator som har både bredband och högtalare.

Leo sa...

Jag tror att Viljans triumf av Lene Riefenstahl toppar med sina tiotusentals extatiska nazister i långa processioner. Det är så mycket heil att det inte går att räkna till.

Jag har den på dvd.

Freddi Westerlund sa...

Det har du säkert rätt i, men Riefenstahl saknar å andra sidan en heilande väckarklocka och dito gökur.

Leo sa...

Men hon har Hitler(tm).

Freddi Westerlund sa...

//:=)