2006-05-09

Katt istället för barn

De som har barn hemma kan inte jobba lika mycket övertid som vi som inte har barn. Dessutom måste de ibland vara hemma med sjuka barn och de blir oftare sjuka själva. De gör helt enkelt färre timmar, de som har barn, än vi som inte har det.

Det avspeglar sig också i deras lön och karriär, så det är inte tal om någon orättvisa till deras förmån. Likväl vore det skönt om jag kunde hänvisa till barn när timmarna blir långa och många.

Det är där katten kommer in i bilden. Att ha en katt ger en inte samma starka argument som att ha barn, men "nu måste jag gå hem och ge katten mat" är liksom så himla mycket mer legitimt än "nu ska jag gå hem och gråtrunka till damtennis".

Tack för att du finns, Geisha. (Och tack för att du när du igår mådde lite illa och var tvungen att kräkas, gjorde det i vasken. Maken till lättstädad kattspya har jag aldrig varit med om.)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Katter är så grymt smarta. En gång när jag varit puckad och inte ställt in lådan från balkongen och gått hemifrån, så kissade katten istället i brunnen vid badkaret.

cicci n sa...

men alltså, när blev du med katt egentligen? och varför har du inte bloggat om det?

Fredrik Westerlund sa...

Alltså, jag har haft katt i åratal och bloggat massor om det förr länge sedan. Under tiden jag delade lägenhet med en allergiker fick katten bo hos en ex-partner, men nu är hon tillbaka hos mig, den lilla abessinierhonan Geisha.

Unknown sa...

Meh, vad är det för lyxkatter ni har? När min katt var lite magsjuk sist spydde hon på golvet och bajsade på tre av mina mattor. Det kan ju ha varit en hint om att jag behövde tvätta mattorna, men jag misstänker att det var mer på rent djävulskap.

Fredrik Westerlund sa...

Du har en bondkatt.

Unknown sa...

Min bondkatt kickar din fascistkatts röv vilken dag som helst.

Fredrik Westerlund sa...

Din katt må vara åtta gånger större än min, men min katt kan karate.

Unknown sa...

Min katt har (iaf enligt min hyresvärd) så vassa klor att hon kan göra djupa skåror i dörrar.

Fredrik Westerlund sa...

Min katt äter dörrar.

Dörrar, stolar och barn.

Anonym sa...

Min svarta katt kissar i handfatet och äter upp era katter när som helst. =)

Anonym sa...

MIN och ANDIES katt rockar mest för ingen vet längre vems den är, bara att den är inneboende hos olika personer i olika perioder!

Fredrik Westerlund sa...

Min är prisad med cert på utställning. Det slår jag vad om att inga av era katter är.

Unknown sa...

Men utställningar, lilla marängen! Är du en sån som fluffar kattpälsen med speciella produkter och inreder kattburen i färger som matchar kattens ögon?

Min katt är ingen fjolla.

Fredrik Westerlund sa...

Min katt är inte heller någon fjolla. Jag däremot...

Jag har en korthårig katt med ett väldigt långt namn. Hennes päls fluffas aldrig. Din katt, däremot, är ganska fluffig.

Unknown sa...

Men det är inget fjollfluff. Nu har hon dessutom asballa stygn på magen. Hon är hård.

Fredrik Westerlund sa...

Din katt må vara hård, men du är det inte - "åh, jag vågar inte ha katten på balkongen, tänk om hon lägger sig på rygg, läggar benen efter kroppen och rullar ner i den lilla springan mellan golvet och räcket!"

Unknown sa...

Okej, det stämmer. Men min katt är väldigt speciell, så jag skulle inte bli fövånad om hon lyckades lirka sig ner i gatan.