2006-05-03

Jag, en Boondock Saint

När jag ser de stekheta bröderna (finns det någon som skriver slash om dem?) i The Boondock Saints säga "We urge you lesser forms of filth, not to push the bounds and cross over, into true corruption, into our domain. For if you do, one day you will look behind you and you will see we three, and on that day you will reap it", vill jag slå in på brottets bana bara för att få vända mig om och se dem bakom mig. Dock tror jag att det är ett typiskt fall av att "vilja ha eller vilja va"-förvirring och på den senaste tiden ser jag allt fler likheter mellan oss.

Connor och Murphy sätter sig med ett ryck upp i sina sängar, plötsligt övertygade om att de av gud kommenderats till att uföra ett uppdrag, att de är utsedda att med vilka medel som helst befria Boston från alla onda män, det vill säga de som begår brott mot de principer bröderna finner oss givna från ovan.

Något liknande måste ha hänt mig. Någon gång för kanske ett par år sedan måste jag ha fyllts av ett kall. Någon högre makt (
LO? Svenskt Näringsliv?) måste ha talat till mig och sagt:

"Freddi. När arbetsmarknadens parter träffar överenskommelser ska du skapa systemstöd för förmedling av premier, avgifter och information mellan företag och deras anställda och försäkringsbolag, stiftelser och fonder, på ett sätt som gör det enkelt och kostnadseffektivt för alla anställda och fackförbund, för arbetsgivare och deras organisationer."

En mission så god som någon.


And shepherds we shall be,
for thee my Lord for thee
Power hath descended forth from thy hand,
that our feet may swiftly carry out thy command
We shall flow a river forth to thee,
and teeming with souls shall it ever be.

In nomine patris, et fili, et spiritus sancti.

1 kommentar:

Cicci sa...

amen!

now you will receive us.
we do not ask for your poor, or your hungry.
we do not want your tired and sick.
it is your corrupt we claim.
it is your evil that will be sought by us.
tith every breath, we shall hunt them down.
each day we will spill their blood, 'til it rains down from the skies.
do not kill. do not rape. do not steal. these are principles which every man of every faith can embrace.
these are not polite suggestions, these are codes of behavior, and those of you that ignore them will pay the dearest cost.


åh, jag måste nog kolla på boondock saints ikväll.