2006-03-28

Bökande grisar och sprättande hönor

I dagens SvD skriver journalisten och fiskaren Magnus Rydholm en insändare i vilken han ondgör sig över att Djurskyddsmyndigheten nu förbjuder fiske med levande agn. Detta eftersom fiskar känner smärta och därför inte kan användas som agn utan att det innebär djurplågeri och därmed är ett brott mot djurskyddslagen. Ingenting konstigt med det, tycker jag, men Rydholm är upprörd och kallar det vettlöst.

"Sedan urminnes tider har människor utnyttjat djur", skriver Rydholm och protesterar mot att "etiska argument" tillåts förändra detta.

Jävla idiot, säger jag och protesterar mot Rydholm och alla andra bakåtsträvare som om de fick hållas skulle bevara en omodern värld i vilken människan utnyttjar djuren, de vita utnyttjar de svarta och mannen utnyttjar kvinnan.

"En myndighet styrd av Matz Hammarström, en gammal miljöpartist som anställt personer från Djurens rätt, lägger ett akademiskt och etiskt perspektiv på människors livsstil", skriver Rydholm och ifrågasätter hur det svenska djurskyddet formas.

Jävla idiot, säger jag och ifrågasätter Rydholm och alla andra djurplågare som inte för en sekund kan se det positiva i att vi har tillgång till gröna politiker och djurrättsaktivister som kan lägga ett akademiskt och etiskt perspektiv på djurskyddet.

Magnus Rydholm är dessutom missnöjd med att minkar nu måste ha möjlighet att utöva sitt naturliga beteende, något som omöjliggör den näring vars enda syfte är att fängsla minkar och sedan avrätta dem för att göra kläder av dem. Personligen tycker jag att det är ett av de bättre besluten på länge, men Rydholm raljerar: "Lägger vi sedan till att djuren ska kunna utöva sina naturliga beteenden kommer säkerligen all gris­uppfödning kräva möjligheter till att böka, hönorna ska kunna sprätta."

Ja? Grisar ska böka, hönor ska sprätta. Jävla idiot.

De nya buden oroar Rydholm, som fortsätter: "Att få använda fiskkrokar som fastnar i fiskens mun, eller nät där fiskar fastnar och dör känns plötsligt hotat."

Bra! Alla som plågar och dödar djur ska ständigt känna att deras beteende ifrågasätts, att deras metoder är hotade.

Det är skönt att få upp ångan redan tidigt på morgonen, så tack, Magnus Rydholm, för att du väckte mig i morse.

Jävla idiot.

2 kommentarer:

Cicci sa...

hurra vad du är bra!!

rydholm kan äta bajs och dö.
(jag är inte lika retorisk som du men jag jobbar på det)

HEJJA DJUREN!!

eyerouge sa...

Det sorgliga är att flertalet läsare förmodligen köpte hans åsikter. Status quo är alltid att föredra för dem som sitter på privilegierna.