2006-02-15

En tävling jag vill vinna

Det är många som laddar ner musik via iTunes Music Store. I skrivande stund har 976.000.000 nedladdningar gjorts därifrån och det föranleder Apple att utlysa tävlingen iTunes Music Store Billion Songs Countdown. Den som laddar ner sång nummer 1.000.000.000 belönas med

  • One iMac
  • Ten 60GB iPods
  • One U.S. $10,000 iTunes Music Card (good for any media type)
  • A full-ride scholarship in your name to a world-renowned music school

Jag behöver en ny dator och jag skulle inte tacka nej till tio iPods heller. Tänk att ha en kompis över på fika, kunna ställa frågan "Vill du ha en iPod till kaffet?" och sen ge bort en! Presentkortet räcker antagligen hela livet och det skulle passa mig att inte behöva betala för musik och fort­farande vara laglig. Dessutom kittlas mitt ego av tanken på att hundra­tals lovande musiker skulle söka The Fredrik Westerlund Sholarship of Music varje år.

Frågan är hur en bäst beter sig för att vinna. Det ser ut som att det görs ungefär tio nedladdningar per sekund, så det är ju inte helt enkelt att vänta tills det bara är en kvar och sedan klicka på "buy song". Jag måste hitta en artist med rik utgivning och ladda ner dennes samlade verk strax innan det ser ut som att mätaren ska slå över. Jag vet bara inte vilken artist jag ska satsa på.

1 kommentar:

Shan sa...

Jag deppar fortfarande över det här.