2006-01-15

Bli medlem!

Qruiser är enligt egen utsago "Nordens största community för Dig som är homo, bi, trans, queer samt för våra vänner". Men Qruiser är också, enligt den text som ska locka dig att bli medlem, mycket mer än så:

Qruiser.com

Texten vänder sig till någon som aldrig har hört talas om Internet och inte vet vad ett community är. Om det inte är nog lockande i sig, bjuds den hugade spekulanten på lite ögonfröjd i form av tre bilder. "FIB" är en jävligt tränad kille från Stockholm. "Läderkåt" är 65 år och illustrerar sig med en bild som innehåller allt från huva till upphängd ståkuk. För oss lite mer försiktigt sinnade finns också the boy next door, här i form av solbrända Asterix som gärna åker båt, dricker öl och äter en bit god mat.

Värt att veta är också att att uttrycka sig på klotterplanket i det här fallet innebär att en meddelar sig genom meningar som "Tjejer som vill va med en grymt välbehållen kille å slippa nybörjar fummel å shit, har hittat rätt" (autentiskt citat från klotterplanket söndag kväll).

Det finns andra stora brister med Qruiser, men också en del fördelar. Hade jag utformat den enda sida du kan se utan att vara medlem hade jag valt att lyfta fram annat än lam funktionalitet och homopatriarkatets främsta företrädare, men å andra sidan är det nog helt i linje med 1975 års lag om varningstext och innehållsdeklaration.

Inga kommentarer: