2008-12-04

btw

Nyligen avslutade jag en hemförsäkring, varpå en del av redan inbetalad premie blir outnyttjad och betalas tillbaka till mig - på ett utbetalningskort! Ett stycke bleknande pergament medelst snigelpost levererad från stenåldern. Jag har inte känt mig så nedkletad med omodernitet sedan jag tvingades betalade en Ikea-leverans med en postväxel.

3 kommentarer:

Johan Hedin sa...

Jag försökte nyligen betala in en större summa pengar kontant till ett PG-konto. Mer hur i hela friden gör man det?

En sökning på bankens hemsida på "kontant inbetalning" gav noll träffar. (OK jag kan betala till ett eget konto - men kontant till PG?).

Posten finns ju inte längre. Via diverse förfrågningar förstod jag till slut att jag skulle till en Nordea-bank. Jag letad upp en som var "under ombyggnad - gå till kiosken mittemot". Väl på kiosken lyckades de efter en himla massa knappande på en dator ta emot mina pengar, till ett pris av 29 kr.

Det enda rimliga sättet att betala in reda pengar numera är tydligen att betala till sig själv och sedan överföra/betala på vanligt sätt.

anna sa...

hahaha underbart o sen brukar det väl kosta en del att lösa ut sina EGNA pengar???!!

Mamma Melissa sa...

Nej, det är väl märkligt. Fick en postväxel av Försäkringskassan häromsistens... trots att min man anmält kontonummer och allt... tekniker hänger inte med samhället... eller var det tvärtom?