2008-05-29

btw

När jag hör den vänstern skandera "Go home!" åt Condoleezza Rice slår det mig att det är första gången jag hör det sedan de samlades för att skandera "Go home!" åt baltiska arbetare. Tänk att det alltid är någon som ska skickas hem för att allting ska bli bra igen.

(EDIT: Två själar, en tanke: Fredrick Federley.)

6 kommentarer:

Dåcktor Erik sa...

Så de står alltså och skriker 'Go home!' åt en svart amerikansk kvinna...
Undrar om de kräver att hon ska sitta längst bak i SL-bussarna också.

Freddi W sa...

Bra fråga. Jag tror dock inte att så är fallet - de lettiska arbetare som inte var välkomna i Sverige var ju alldeles kritvita.

hayo miyazaki sa...

CR phone home.. freddi, hur gör man för att få ett jaiku konto?

Freddi W sa...

Tydligen måste man få en invite från någon betrodd och jag är ännu inte betrodd. Så snart jag får möjligheten att bjuda in andra kan jag dock vara behjälplig.

nicklas eriksson sa...

Liberal lögn och mytbildning. Facket har aldrig skrikit "go home" åt några arbetare.

Publicera oberoende bevis på det om du kan.

Freddi W sa...

Nicklas,

Vore det verkligen så obegripligt eller är du bara så naiv att du inte tror att det hänt?

Jag antar att du inte nöjer dig med SvD som "oberoende" källa, men det finns fler. Byggettans ombudsman Jan-Olof Gustavsson har för Maciej Zaremba erkänt (och beklagat) att de skanderade "Go home!". Till och med Arbetaren finns att tillgå som källa:

”Vi var inte rädda, mer arga,” sade en av de anställda till Byggnadsarbetaren om den Luciamorgon när ombuden stod utanför bygget och skanderade ”go home” åt letterna.

Det är bortom alla tvivel belagt att arbetarna faktiskt skanderade "Go home!" den där morgonen. Att du kallar det en myt är djupt ohederligt. Diskutera gärna Vaxholmskonflikten och problematiken kring den och du kan säkert ha många goda och tänkvärda synpunkter, men om du förnekar vad som faktiskt hänt bara för att det inte är till fackets fördel, kommer du inte någonstans.

Om du inte kan motbevisa, förstås?