2008-02-19

btw

Gratistidningen Metro har hyllats för att "fungera som en inkörsport till tyngre nyheter" och jag håller med om att det inte är så dumt att nästan alla plötsligt läser en tidning på morgonen. Värre är att Metro, som i och för sig aldrig varit ett journalistiskt precisionsverktyg, verkat både slarvigare och slöare på sistone.

Först sattes rubriken "Sms-lån är den nya kvinnofällan" över en artikel som handlade om att 56 procent av de som har obetalda sms-lån är ... män.

Dagens förstasida är inte lika missvisande, men den är fortfarande lika ointelligent: Under rubriken "Flicka låg mördad bakom container" citeras en polis som säger "Vi misstänker mord eller dråp".

Dessutom får läsaren i en annan artikel försöka att lista ut vad som avses med "sveda och verk" samt, ytterligare senare, fundera kring varför "Sverige" plötsligt inte längre skrivs med inledande versal.

Där någonstans tar mitt tålamod slut och jag går direkt på de tyngre nyheterna. Svenska dagbladet, kom i min famn!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bara out of the blue - visst HAR du blivit mer borgerlig de senaste månaderna? Bloggen har i alla fall genomgått en sådan utveckling.

Freddi W sa...

Njae, jag vet inte. Tror du inte att det beror på att vi inte setts på länge? Du har ju alltid uppfattat mig som mer borgerlig i text än som person.

Anonym sa...

Hoppas det, haha! Let's make it happen.

Freddi W sa...

Gärna det :)

Ida sa...

Efter Zarembas OMGOPRESHUN-wank om queerteori i DN häromdagen så verkar det nästan bara vara SvD som går att läsa. Så länge man hoppar över Abrahamson och Popova. (även om jag vet att du vill ligga med dom, amirite?)

Freddi W sa...

Ja, det går inget vidare för DN Kultur just nu...

Det har funnits stunder då jag varit småkåt på Abrahamssons backslick, men det är nog allt, faktiskt.