2007-10-02

Ännu en dag i SSU:s historia

I dag vaknade jag till skämtsamma sms om att jag inte borde ha förgripit mig på 13-åringar via msn. Jag förstod ingenting förrän jag läste om fallet i Metro och insåg att det finns en del likheter:

"30-åringen... tidigare varit aktiv i ett av ungdomsförbunden... flitig bloggare... diskuterar många samhällsfrågor..."

"Måste du publicera en dementi nu?" frågade en kompis. Nej, ingen tror att det är jag och beskrivningen stämmer in på många, tänkte jag.


Sedan avslöjade Dagens Media att det handlar om en före detta aktiv i SSU Stockholm och att han dessutom varit drivande i Antifeministiska samförbundet - och då lutar det mot att det är någon annan kan känna sig betydligt mer utpekad.

Det här är bilden Dagens Media använder på
framsidan i dag:

Fantombild från Dagens Media

Alla med någorlunda koll på socialdemokratiska bloggare och/eller SSU Stockholm och/eller Antifeministiska samförbundet har då inga som helst problem att räkna ut vem det handlar om; bilden har Dagens Media tagit från personens blogg. Det kan diskuteras hur lämpligt det är att media bjuder på så många pusselbitar att den sista faller på plats av sig själv, men det kan också diskuteras hur ungdomsförbund kan odla så mycket vridet.

I dag har det nämligen också skrivits en del om att andra medlemmar i
SSU marinerat ett hotellrum i avföring under en resa till Bryssel.

Det händer helt enkelt så mycket sjukt i ungdomsförbunden att det kan vara värt att påminna om Sakine Madons och Fredrik R Krohmans lika skrämmande som utmärkta varning till landets föräldrar:

Ungdomsförbunden kan skada ditt barn allvarligt.

Intressant?
Även: Bloggen Bent, Johan Ingerö, Sakine

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

Tomas sa...

Annars finns det en helt annan teori om vem det var, framsidan i dagens Metro, Göteborgsupplagan..
http://img225.imageshack.us/img225/60/debattrve2nc9.jpg

Ms P Go Lightly sa...

haha, jag tänkte också skicka sms till dig i morse när jag läste artikeln i metro.

p&k

Anonym sa...

Om du antyder kritik mot att media bjuder på så många pusselbitar att den sista faller på plats av sig själv, så undrar man ju lite varför du gör exakt samma sak och sprider det vidare? Till och med sammanställer pusselbitarna så vi slipper leta upp dem själva...

Freddi W sa...

Äh, jag har inte sammanställt något, alla mina uppgifter kommer från en och samma artikel i Dagens Media.

Anonym sa...

mitt fel, stryk det om sammanställa. men håll med om att det är lite som när aftonbladet/expressen tar chansen att visa snaskiga paparazzibilder genom att skriva om hur hemska paparazzibilder är. man är nog ansvarig för vad man för vidare, oavsett om det går att hitta någon annanstans eller ej.

Freddi W sa...

Där kan du ha en poäng, det ska erkännas.

Marcus sa...

Jag vet inte om jag hittar kommer hitta min poäng här men att "föra vidare" information har på något vis tappat sin betydelse när informationen finns bara ett par knapptryck bort, tycker jag. Menar att man bara kan kritisera den som lägger upp info initialt, om det nu finns något att kritisera.