2007-05-21

Re: Re: Men vad blev det!?

Det är dags igen för den kampanj, nej - den begynnande folkrörelse, som jag skrivit om både en och två gånger: Jävlas med folks besatthet av könet på nyfödda barn, genom att inte meddela det.

Favoriten H började:

"Nu är baby N här, 3.725 gr tung o 51 lång. Söt som sin far o stark som mor! Alla i familjen mår bra!"

Vännen L fortsatte:

"Nu är vår bebis äntligen här! Igår kl 17.59 föddes 4005 g och 54 cm ren kärlek! Massor av mörkt hår och otroligt söt! Alla är trötta men lyckliga. Kram från L, D och bebben."

Och i natt, från bästa arbetskamraten J:

"3275 gram och 48 cm underverk har kommit ut! Hela familjen mår bra. Vi är lite trötta och medtagna men oändligt lyckliga!"

Det senaste sms:et har jag fått äran att vidarebefordra som e-post till J:s kolleger. Jag orkar inte spendera hela dagen åt att räkna hur många som svarar genom att fråga mig "men vad blev det!?", men som ett riktmärke kan jag ange arton de första femton minuterna.

Grattis J och A till barnet och grattis barnet till utmärkta föräldrar!

Andra bloggar om:
, ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan vi sedan inte börja med en kampanj mot det politiskt korrekta "vi är oändligt lyckliga". Ofta sant, men inte alltid, och oändligt jobbigt att höra för alla oss som inte kände så.

Freddi W sa...

Bra poäng. Som funktionshindrad får jag dessutom en liten tagg i hjärtat varje gång någon säger något om att det viktigaste ju är att barnet är helt och friskt och inte vanskapt.

"Tio fingrar, tio tår!"

Lennart Regebro sa...

Min morsa tjatar på mig när mina kompisar får barn. "Var det en tjej eller kille": Det kommer väl fan inte jag ihåg. Det är en liten skrikande boll med en annan boll med lurv på.

En något mer intressant fråga, och en som dessutom oftast ger svaret ändå, är "Vad skall ni kalla ungskrället då?"

Då får man anstränga sig mer. Och kalla bäbisen nåt könsneutralt. Nästan så man få för sig att göra det när jag får bara för att jävlas, men min flickvän skulle väl få spel. Hon är inte så queer-teoretiskt av sig. :-)

Jag har en kompis som känner en kille i USA dom heter Cortney Cox. Det orsakar en del problem. :-)

Jonte sa...

Vad är det för kroppsfetischister som är intresserade av längd och vikt på en nyfödd bebis? :-)