2006-10-13

Veckans fjärde och femte citat (v 41, 2006)

Mattias Vespä, förbundssekreterare SSU, om Stegö Chilò och Borelius:

Det är viktigt att våra högsta politiska företrädare föregår med gott exempel. Om dom inte gör så riskerar vi hamna i ett läge där ingen längre tror på lagar och regler, detta är visserligen att hårdra det men ändå, vilket innebär att vi hamnar i en laglös situation.

Om den som stiftar lagen eller leder landet samtidigt anser sig stå över den har man missförstått sin uppgift. Då bör man nog avgå, eller faktiskt, be om ursäkt.
Mattias Vespä, förbundssekreterare SSU, om att Anna Sjödin fällt rasistiska kommentarer och dömts för förolämpning, egenmäktigt förfarande, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd:
Nu ska vi lyssna på alla röster som finns i SSU och låta medlemmarna avgöra hur det blir. Vi lever i en demokrati.

Ord har stått mot ord i det här fallet och det är beklagligt att de går på vaktens. Men det påverkar inte min övertygelse om att Anna har rätt i det hon säger.
Via Globaljuggler.

Andra bloggar om:
, , , ,

5 kommentarer:

em sa...

Vilket munbajs, tala om att slicka röv (sin egen röv)

victor sa...

hahaha! obetalbart.

men jag kan inte låta bli att tycka att det också är skitroligt att borgarna som i alla år gnällt på att sossarna är pampiga och fuskiga inte på något sätt är bättre själva.

annars är jag för mer granskning av snaskigheter inom näringslivet, men där verkar ingen riktigt bry sig om att gräva..

Freddi Westerlund sa...

Mm, jag håller med. Dessutom vore det kul med en granskning av journalisterna, men det lär väl inte hända...

Chrille sa...

Borelius svartbetalning härstammar från 90-talet. Om jag inte minns fel så var det då en nybakad journalist som exponerade svartjobben inom dåvarande eliten, bla framstående journalister. Det hela blev lite pinsamt när det visade sig att var och varannan journalist hade just betalt svart för städning osv. De satt och intervjuade varandra och det liksom förvandlades till "Jag också (pinsam tystnad)". På den tiden ingick f.ö. Maria Borelius i denna journalist-elit.

A sa...

Nä, journalister ska ju helst inte granskas. Dan Josefsson blev väl inte så populär efter den här artikeln (som jag tror är från ETC 1/96). :)