2006-08-06

Tema Pride: Inget regn på vår parad

Paraden var bättre och större än någonsin: minst 35.000 tågade och minst 350.000 tittade på. Vädret var strålande varmt, deltagarna helt fantastiska och publiken likaså.

Jag stod på Homo-, bi- och transliberalernas flak. I paraden är det angenämt att vara liberal: Vi har de riksdagsledamöter RFSL anser är mest HBT-vänliga och många av dem gick i paraden, vi är så få att nästan alla medlemmar kan sluta upp, vi är överrepresenterade i HBT-kretsar och bland huvudstadens medborgare, i publiken skymtades många garderobsliberaler som sken upp som små rosa solar när vi passerade, och bredvid mig hade jag det största hjärta som tänkas kan.

Att se den stora mångfalden och den oändliga glädjen är, tillsammans med det exhibitionistiska i att dansa i bar överkropp inför en kvarts miljon människor, en oerhörd kick. Att få uppleva det i rätt sällskap på rätt dag gjorde mig så lycklig att jag har svårt att tänka mig att jag någonsin varit så oavbrutet glad så många timmar i rad.

Efter att ha hoppat på lastpallar i 2,5 timmar gjorde mina fötter så ont att jag ramlade på vägen bort från parken. Jag fick hjälp av en vacker människa som frågade om jag var Dyslesbisk och sade snälla saker om min blogg. Tack!

Hela dagen var fantastisk och det råder ingen tvekan om att Stockholm Pride Parade är den största fest som vårt lilla land uppbåda kan.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan,


vad tyckte du om lejonkungens insats i partiledarebatten? Jag blev inte så imponerad direkt...

Tror du att fp kommer få med sig de övriga borgerliga partierna på hbt-politken? Lyckas övertyga kådisarna?

Freddi Westerlund sa...

Jag såg inte debatten, så jag har ingen åsikt i den frågan.

När det gäller samarbetet är jag inte ett dugg orolig - i de frågor kd har en avvikande åsikt finns det gott om HBT-vänliga partier att hitta majoritet med. Kristdemokraterna är helt isolerade och blir överkörda hur de än röstar.