2006-08-09

Hjälp jägarna jaga djuren!

Rikspolisstyrelsen meddelar nu att det redan till höstens älgjakt (som jag längtar efter!) blir tillåtet att använda ljuddämpare på jaktgevär. Det är ett efterlängtat och välbehövligt beslut bland annat eftersom det - vilket Rikspolisstyrelsen också påpekar - förebygger hörselnedsättning hos jägare, men också för att det underlättar för alla som har förmågan att tänka utanför samhällets stela ramar och jaga även när pappa staten inte tillåter jakt.

En välkommen förändring, men det räcker inte! De som modigt klättrar över stock och sten för att döda fientligt sinnade ripor, barbariska bävrar och andra djur som hotar att tränga ut människan ur vår naturliga miljö, utsätter sig för stora hälsorisker och dessa måste minimeras.

Därför bör vi tillåta jakt från bil, snöskoter och helikopter samt andra naturnära transportmedel. Vi bör dessutom återinföra jakten på morkulla eftersom nöjesjakt på djur som flyger i upprepade mönster möjliggör en stillasittande - och därmed hälsosam! - viltvård. Dessutom vore det på sin plats med en uppluckring av den hårt reglerade grytjakten - först när hunden som idag värnlös släpps ner i djurens hem bytts ut mot en, säg, skarpladdad handgranat, är oddsen tillräckligt utjämnade för att jakt ska kännas rättvist, befogat och värt att sysselsätta sig med.

Efter allt daltande med djuren är jag glad att någon äntligen ser även jägarna som individer med intressen och behov. Det är på tiden att även jägarna omfattas av hänsyn, medkänsla och respekt. Den som dödar lider också!

Andra bloggar om:
, , , ,

6 kommentarer:

Shan sa...

Det gör lika ont på dig som på dom, menar du?

Då ska du känna när jag fistar med dubbla knytnävar.

wege sa...

Lol

Freddi Westerlund sa...

wege: Roligt sammanträffande! Jag lyssnade på "Storstadskvinnor faller ner och dör" när jag läste din kommentar och gick in på din blogg.

Johan sa...

go freddi!

du är ju en liten grönis.

Freddi Westerlund sa...

Schsss... Det är ju hemligt.

Cicci sa...

det var väl länge sen det var hemligt.