2006-07-09

Semesterblogg #3: Könsidentitet

Mitt ringfinger avslöjar mig.

Det är nämligen kortare än mitt pekfinger. "Då är chansen större att du har en kvinnlig hjärna och kvinnliga egenskaper." Tack, forskare, för att ni lägger era näsor i blöt och våra pengar i sjön.

Andra bloggar om: , , , , ,

9 kommentarer:

Cindy aka Epicentre sa...

Jag är manlig enligt fingerdefinitionen. _Måste_ vara förklaringen till min dominanta sida :P

Linnah sa...

Fast jag brukar höra versionen att längre ringfinger än pekfinger betyder homosexuell, tvärtom skulle betyda hetero. Lika långa måste väl vara bi då. Och queer... assymetriska kanske? Hur som helst är det härligt att forskarna lägger tid på väsentligheter.

Cicci sa...

mitt ringfinger är betydligt längre än mitt pekfinger. jag är alltså en homosexuell man - något jag aldrig betvivlat.

David sa...

Germund Hesslow kan ju vara den dummaste människan som bor i Sverige faktiskt ><

Linnah sa...

Cicci: precis. där kom beviset för min bögidentitet som ett brev på posten. det är ju bara att kolla på min mobil liksom så syns det ju lång väg, fingrarna är ju bara overkill.

Karo sa...

Mitt ringfinger är lite kortare, passar bra in på min kvinnlighet, eller ska jag säga tantighet: sticka, odla pelargoner och baka bullar

Anonym sa...

Hey! På min ena hand är pekfingret längre och på den andra ringfingret. Det hade jag aldrig märkt förut.

Det här skulle jag säkert vara ovetande om i många år framöver om det inte vore för den här forskningen och att Expressen lyfte upp det. Så säg inte att de slösar med pengar. Att jag upptäckte det är säkert viktigare än att någon sjukdom kan botas...

Emil Eklindh sa...

Åhh nej, inte en forskning igen?

Anonym sa...

Tänk vad kul att göra sig lustig över en "tok" till forskare. Fast å andra sidan om det nu är sant det där om fingrarna hur bortfökklar man det ?