2006-07-27

Semesterblogg #11: Repriser

Den som det sköna global warming-vädret till trots har försökt att titta på TV under sommaren har snabbt lärt sig att det började med fotboll, slutade med brittiska deckare och fylldes ut med idel ädel repriseringar. Att något inte är nytt behöver dock inte betyda att det inte är bra och ikväll kommer höjdpunkten när Kanal 5 visar Gary Busey-avsnittet från den andra säsongen av High Chaparall.

Att de homosociala buspojkarna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar lyckades sälja in konceptet "vi åker till USA för att festa med B-kändisar, filmar skiten och kommer hem igen" är berömvärt bara det. Att det som låter som dålig etermedia blir det som Fredrik & Filip själva skulle kalla "bra teve" vinner min beundran. När det sker med den andligt galne Busey blir resultatet ett stycke televisionshistoria.

Visst, det finns fler riktigt bra avsnitt. Vince Neil dricker de nästan ihjäl, Hasch-VM är en intressant tillställning, Cicciolinas sjukgymnast Luca är en pärla, Steve-O är precis så destruktiv som en kan tänka sig och i bögporravsnittet får en för första gången i svensk TV se två män idka analsex kryddat med F&F-intern humor. Likväl är det först när Gary Busey drar kniv som formatet verkligen lyfter.

EDIT: Det som visas ikväll är uppenbarligen uppföljningen i vilken Gary Busey lär ut givande, inte det första avsnittet när han utbildar i kontroll av rädsla. Bra, men inte ett stycke televisionshistoria.


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: