2006-06-08

Epidemi på väg, start imorgon!

En undersökning gjord vid Uppsala universitets nationalekonomiska institution visar att den korta sjukfrånvaron bland svenska män ökade med 55 % i samband med förra fotbolls-VM. Några av dessa sjuklingar kan antas vara samma män som gör Västerbotten bäst på delad föräldraledighet genom att använda föräldraförsäkringen till älgjakt, semester och klämdagar. Kanske är ett fåtal av dem till och med i skaran norrländska män som efter en hjärtinfarkt behöver 85 dagar längre sjukskrivning än sjukskrivna i resten av landet.

När Alf Svensson talade om fusk och om att alla som är sjukskrivna kanske inte behöver vara det, brändes han på bål och fick löpa gatlopp. Samtidigt.

Riskförsäkringsverket var försiktigare i sina ordval och talade om "attitydförskjutningar". Själv vill jag alls inte dra resonemangen så långt, så jag nöjer mig med att konstatera att det tycks sannolikt att en tillfälligt högre sjukfrånvaro i tid sammanfaller med fotbolls-VM på samma sätt som det, av en tillfällighet eller ej, kan spåras viss samtidighet i mäns uttag av föräldraledighet och mäns jakt på älg.

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

2 kommentarer:

Cicci sa...

epidemi heter det.

Freddi Westerlund sa...

Tack. Om bara Blogger fungerade skulle jag kunna ändra det också.