2006-03-02

Re: Landskapsfunktionshinder

Min gåva till mitt land, mina Landskapsfunktionshinder, har genererat en del frågor jag gärna vill besvara.

Var det inte svårt att komma på alla?
Alla landskap, ja... Skitsvårt. Att spotta ur sig tjugofem landskap sexton år efter geografin i mellanstadiet är det svåraste jag har gjort i år.

Lappland har fått Celebral Pares, varför?
Jag är född i Lappland och det var just där och just då som jag blev det CP jag alltid kommer att vara.

Jag har två stycken invändningar. Den första bygger på att landskapet Härjedalen har fått Neurosedynskada som funktionshinder. Detta är ett funktionshinder som kommer att gå ur tiden med den generation som drabbades. Inom en inte allt för avlägsen framtid kommer det stolta landskapet Härjedalen att skamligt stå helt utan landskapsfunktions­hin­der. Min andra invändning är att den ständigt förbisedda gruppen synskadade inte står att finna på listan. Nog för att vi inte kan läsa vad det står, men ack, de finnes icke ens i blindskrift. Lös dessa båda knutar och ge Härjedalen det funktionshinder det förtjänar; synskada.
True that. Double true. Jag uppdaterar listan.

11 kommentarer:

Cicci sa...

åååh nu måste jag bli pk.

SLUTA ANVÄNDA CEREBRAL PARES PÅ DET DÄR SÄTTET FFS! en kan inte vara "ett CP" och en kan inte heller "vara CP". det heter att personer HAR CP, och jag känner visserligen inte dig sådär närmre men den uppfattning jag fått är definitivt att du inte har CP.

jag veeet att du innerst inne är politiskt korrekt och jättesnäll och aldrig skulle vara dum mot någon med CP och yada yada, men CP-skadade har fortfarande en otroligt utsatt situation och diskrimineras dagligen för att en massa dumpuckon tror att de är förståndshandikappade, vilket inte är fallet. legitimera inte den vanföreställningen.

Freddi Westerlund sa...

Vet du vad? Jag är CP (eller snarare har CP, det har du rätt i att det är ett bättre uttryck).

Syrebristskada vid födseln, spastisk diplegi.

Freddi Westerlund sa...

Och, av ren nyfikenhet, "den uppfattning jag fått är definitivt att du inte har CP"? Vad i min blogg talar mot att jag skulle ha CP?

Cicci sa...

OKEJ OKEJ JAG VAR FÖRDOMSFULL/TRÅNGSYNT OCH DU VANN!!

och då antar jag att du får säga "vara CP" hur mycket du vill, precis som att jag får säga flatjävel och zanyar adami får säga blatte.

åh, det är så svårt att vara pk. jag försöker i alla fall.

Freddi Westerlund sa...

Ja, det är verkligen inte lätt alla gånger ^__^

Cicci sa...

men jag är i alla fall icke-hetrosexuell, kvinna och funktionshindrad så jag är ganska förtryckt och har inte så mycket att känna skuld över ändå. det enda jag behöver skämmas över är väl att jag är svenne.

(har du inte heller något bättre för dig på dagarna än att blogga/clogga? :)

Freddi Westerlund sa...

Det är det som är det värsta; jag har ett jobb jag borde sköta.

Cicci sa...

men du kan i alla fall surfa på jobbet, soft!
jag har en feber att kurera men det låtsas jag inte om.

Matti sa...

Jag har å andra sidan läst artiklar om att Neurosedynskadan gått i arv till nästa generation, och att Neurosedyn fortfarande används som medicin mot Lepra i vissa länder. Så återväxten kan vara tryggad.

Freddi Westerlund sa...

Det förändrar onekligen frågan en smula. De synskadade är dock en stark grupp med pengar och makt, makt som de redan använt för att mer eller mindre tvinga mig att ge dem ett eget landskap.

De ville ha Södermanland eller Uppland, men efter en nattlig förhandling nöjde de sig med Härjedalen.

victor sa...

sen finns det ju vissa landskapsblommor som är utrotningshotade, men de kommer vad jag förstått finnas kvar på pappret även om de dör ut. det finns väl frön någonstans i någon sorts säkerhetslab? vi skulle kunna göra samma sak med dna.

och glöm att jag är med på att ge upp härjedalen.