2006-02-23

Och så en undercover

Det ibland väldigt slumrande queerfeministiska aktivistnätverket Queer Underground deltog nyligen i en av Grön Ungdom arrangerad nät­verks­träff för feminister. Josefine Alvunger, grundare av feminetik.se (bli medlem!), var även hon på plats och hon bloggar om det här.

När Josefine skriver om vilka som närvarade räknar hon bland annat upp Monica Amante från
Fi "och så en undercover från Queer Underground". Det glädjer mig att läsa att QU fortfarande är ett nätverk så underground att dess representater är undercover, ty som det sägs på hemsidan: "Det är budskapen och tankarna kring identitet, kön och sexualitet vi vill framföra, inte några egennamn."

Under träffen (jag var inte där) genomfördes en övning där deltagarna skulle skriva ner vad de trodde om de andra deltagarnas organisationer. Queer Underground fick följande utlåtanden: Medialt skickliga, nattliga aktioner, verkar ha roligt, oorganiserade.

Medialt skickliga kanske är att överdriva eftersom det mest är learning-by-doing som gäller på den fronten, men med tanke på hur
mycket uppmärksamhet nätverket har fått torde något slags skicklighet ligga bakom. Nattliga aktioner förekommer, ibland med livrädda aktörer, med­lemmarna har väldigt roligt och det mest organiserade som någon­sin förekommer är att någon har ansvar för att kolla mailen. Alltså var beskrivningen rättvisande.

Vem som helst som känner för att skaka mer liv i Queer Undergound får/kan/bör/ska göra det. Queer Underground finns, precis som bibeln påstår att gud gör, överallt (åtminstone i Stockholm, Malmö, Norrköping och var som helst som någon vill att det ska finnas).

Inga kommentarer: