2009-08-28

How I Met Maria Ferm

I dag fyller Maria Ferm 24 år det firas bland annat med bloggstafetten "How I Met Maria Ferm": 24 minuter över var och en av dygnets 24 timmar kommer en av 24 bloggare att berätta om sitt första möte med Maria. Min blogg är ju egentligen död och den ska ju egentligen ersättas av en ny, men en högtidsdag som denna kräver en tillfällig comeback.

Hon kom som ett yrväder en afton i maj 2007, då jag befann mig i Malmö och firade min födelsedag på en schlagerfest hemma hos Anders Wallner. Jag hade hört mycket om Maria (det mesta om det förhoppningsvis överdrifter och lögner), men aldrig träffat henne - jag hade däremot sett fram emot att få göra det.

Från början verkade det inte bli mycket av vårt första möte. Hon talade snabbt på ett språk jag inte förstod och innan jag hunnit förstå det var hon på väg vidare mot nästa fest.

Ty sådan är Maria: Hon må inte vara mer än 24 år, men hennes dygn har fler än 24 timmar och varenda en av dem vill hon nyttja. Vanligtvis vaknar hon klockan 03:00 på morgonen, skriver ett pressmeddelande, läser andras bloggar och skriver några egna blogginlägg, går på ett frukostseminarium innan jobbet och fortsätter så tills klockan är 02:58 och hon måste skynda sig i säng om hon ska hinna somna innan klockan är 03:00 och hon ska vakna igen.

Jag skyndade mig dock för att hinna ifatt henne i hallen och jag följde henne ut i trapphuset för att säga hej då och beklaga att vi inte hunnit talas vid. Då ändrade hon sig och kom fram till att hon ville stanna, lära känna mig och dansa till Verka Serduchka på repeat tills hon utmattad somnade i värdens säng.

Ty sådan är Maria också: Hon är nästan alltid strålande glad och hon ser till att ha roligt. Hon är flexibel och aldrig omöjlig, smidig i tanken och rask i åsikterna. Samtidigt lyssnar hon gärna till andra och hon är en sådan som är lätt att tycka om även om man inte tycker som henne, bland annat för att hon inte behöver tycka som en själv för att tycka om en.

Vi delade säng (men inga kroppsvätskor, förutom möjligtvis lite saliv) och när hon på morgonen gjorde sig redo att bege sig hemåt följde jag henne ut i trapphuset igen. Vid det här laget hade jag lärt mig att tolka hennes gutturala läten, så jag förstod att det hon sa var "Jag fastnade verkligen för dig". Det var mig en underbar människa, tänkte jag, som så frankt berättar att hon gillar en även en tidig morgon i Malmö, i bakfyllans krankt bleka trappuppgång.

Så här drygt två år och många frukostar senare (det är primärt så vi umgås; det är så jag tar mig in i hennes schema), är det fortfarande vad jag tycker om henne:

Grattis på födelsedagen, Maria! Du är en underbar människa.

Läs även andra bloggares åsikter om


Läs även andra bloggare på temat "How I Met Maria Ferm":
Anders Wallner
Tomas Melin
Victor Bernhardtz
Daniel Kolm
Åsa Petersen
Kristin Lilieqvist
Christian Valtersson
Tomas Eriksson
Fredrik Frangeur
Sakine Madon
Isobel Hadley-Kamptz
Yvonne Ruwaida
Hampus Algotsson
Helena Bergman
Philip Wendahl
Mattias Svensson
Rick Falkvinge
Felix König
Markus Blomberg
Jakop Dalunde
Zaida Catalán
Amanda Brihed
Linn Olauson
Peter Sunde

6 kommentarer:

Johan Laudon sa...

www.laudon123.blogspot.com
Nice blogg.
Riktigt bra :D

Hans sa...

Det låter som en fantastisk kvinna,

Tufft att hålla sig så på en så intensivnivå.

louis vuitton musette sa...

if this is not an Aprils Fools joke (and I highly doubt it because you (SLC) are very thorough) then it's a

little karmic, no?"They didn't want Archive.org to have them, and now Archive their best hope!"
Louis Vuitton Monogram Denim Neo Cabby GM
Gucci Bamboo Beads Medium Top Handle Bag
Purple Chanel Mini Top Handle Flap Bag

louis vuitton bags sa...

It can be time consuming but most anything good takes time and work. Let me know if you have any luck.

louis vuitton purse
louis vuitton bags
i was a kid. lol
I will certainly be reading more....

Anonym sa...

Ett hett tips är http://www.bloggextra.se som har en massa gadgets till ens blogg. Frågelådor, omröstningar, dagens outfit, bloggtips osv

Juliette sa...

Great post.thank you so much.Love this blog.