2007-05-31

En rät linje mellan två punkter

Fyra procent av LO:s medlemmar röstade på sverigedemokraterna, visar det sig i LO:s valanalys. Det talas om en markant ökning, men enligt andre ordförande Ulla Lindqvist handlar det inte om att de som röstat på sd är rasister.

Obegripligt, eller hur, att LO-medlemmar och socialdemokrater flytt till sd? Arbetarrörelsen har ju alls ingenting gemensamt med rasister! På tal om ingenting - LO-mannen och socialdemokraten Peter Kennerfalk bemöter de på DN Kultur publicerade artiklarna av Maciej Zaremba:

"Till skillnad från fackförenings hataren (sic!) med polskt påbrå som sitter i kapitalets knä och påstår sig vara samhällsdebattör.

Sanningen är nog den att han är en samhällslögnare. [...] Som den dreglande hunden, fastbunden vid hundkojan, väntande på ett köttben från husse fortsätter polacken att sprida sina hemmasnickrade teser om livet på landets arbetsplatser. [...] Men någon annan ambition än att fylla sin plånbok och bankböcker har aldrig denne rabbulist (sic!) haft."

För att återgå till det där med LO och sverigedemokraterna; whuzzup with that? Det finns ju liksom inga beröringspunkter, inga likheter i retoriken och inget gemensamt sätt att utmåla De Andra på. Jag fattar det bara inte! Förresten har Per Winberg, ordförande i transportfacket, också en del att säga om polacker:

"De bor i bilarna och gömmer sig i bilarna när polisen kommer. Det är det enda alternativet de har, så då kompletterar de med spritförsäljning och ibland prostitution."

För att återknyta till valanalysen - det finns inga rasister bland LO:s medlemmar. Skulle det finnas sverigedemokrater i LO är de antagligen inte rasister. De har bara lite otur med valsedlarna, de slagord de väljer att skandera och i hur de formulerar sig när de beskriver våra goda grannar i Polen.

Via Wille, HAX.
Intressant?
Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

Wilhelm Svenselius sa...

Så klockrent! Keep up the good fight.

Anonym sa...

Jag hatar egentligen när folk bara skickar länkar som kommentar.. men jag har skrivit om exakt detta och istället för att upprepa mig så:

http://syrran.wordpress.com/2007/05/10/sd-klassamhallets-parasiter/

Anonym sa...

Men vafan. här:

Fredrik Westerlund sa...

Du är förlåten.

Anonym sa...

Ooooh vad hemskt av Kennerfalk! Att haka upp sig på att han skriver att Zaremba (som är polack) är polack är typiskt för en liten osäker högertyp som inte ens försöker bemöta KEnnerfalks kritik av Zaremba.

Varför är alla borgare så in i helvete lättkränkta?

Anonym sa...

Nicklas: vilken var kritiken då? Var det när han liknades vid en hund som dreglade vid sin koja? När han minimerades till något som mer liknar ett alibi?

Peter A sa...

Glöm inte LO:s Ingemar Göransson som satt i soffan på SVT:s Gomorron Sverige och 5 gånger kallade letterna för sopor som skall bäras ut för att hålla rent.

http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_10137317.asp

Till och med SD är mer rumsrena än vad den rasistiska socialdemokratin är idag.