2006-06-16

Diskret avsändare

Jag beställer saker på nätet så gott som varje dag. En del från andra EU-länder, en del från Japan och USA. Ungefär ett av tio paket lägger svenska myndigheter moms på och jag måste betala den för att få ut det. Ungefär ett av femtio paket fastnar i tullen och då måste jag beskriva dess innehåll för att få ut det.

Om jag hade beställt en karta viagra, två hinkar mjältbrand och tre kilo kokain hade jag knappast berättat det, så jag förstår inte riktigt vad de väntar sig att jag ska säga. Dessutom borde de förstå när det ser att försändelsen kommer från en diskret avsändare.

Ingen logotyp, ett företagsnamn som består av en konstig förkortning, en postbox-adress, ett brunt paket utan krusiduller. Alla andra sorters försändelser är så tydliga med var de kommer ifrån och vad de faktiskt innehåller, att en diskret avsändare är den minst diskreta avsändare som tänkas kan. Alla som någonsin gått till den lokala ICA-butiken för att hämta ut ett paket från en diskret avsändare ser hur alla i affären liksom skiner upp när de tänker: "Jaså, hon har minsann beställt en såndäringa kanindildo som de har i Sex and the City."

Så, kära Tullverket, här är de "ytterligare uppgifter" ni behöver "för att kunna behandla försändelsen med avsändare XR LLC":

1. Värdet på dess innehåll är 98,70 USD och med frakt betalade jag totalt 115,65 USD.

2. Försändelsen innehåller ett för medelstor till stor hund avsett halsband med tillhörande koppel, diverse idrottsutrustning (främst ridsportsrelaterad sådan) samt en serie sammanhörande verktyg för laga frihetsberövande.

Andra bloggar om:
, ,

3 kommentarer:

cicci n sa...

men du har väl varken hund eller rider?

Anonym sa...

Jag har en sådan kanindildo, den är hitintills det mest tillfredsställande i den vägen som jag köpt. Dock inköpt i butik, det är viktigt att kolla varorna innan man köper, många bondtjyvar på den marknaden..
Vad är laga frihetsberövande?
:O) /Kärstin

Fredrik Westerlund sa...

Jag har faktiskt en blandrashund, men hennes matte fick vårdnaden om den när vi separerade. Jag red dessutom långt upp i högstadieåldern och i fall jag skulle vilja återuppta den hobbyn vill jag inte behöva köpa all utrustning vid ett och samma tillfälle. Ekonomisk planering, helt enkelt.

Om det finns något som heter laga frihetsberövande saknar jag juridisk kompetens att bedöma, men jag gör mitt bästa för att se att i alla fall finns en praktik.